همسان همسری یا ناهمسان همسری چیست؟

فهرست مطالب

همسان همسری را چگونه تعریف می کنند؟ همسان همسری به عبارتی، انتخاب همسر از بین هم ردیفان و هم سنخان و افرادی که بیشترین شباهت از همه لحاظ ( فرهنگی، اجتماعی، رفتاری، شخصیتی) با هم دارند، می باشد. نقطه مقابل این تعریف ناهمسان همسری است. همسان همسری و ناهمسان همسری نامی هستند که امروزه خیلی به گوش شنیده می شود. در خصوص انتخاب همسر، این دو نظریه مطرح می شود. دو روانشناس ( برگس و والین)  به بررسی انتخاب همسر پرداختند. این دو پنج عامل مهم را که اصول تعیین کننده ازدواج هستند، را اینگونه بیان کردند. همجواری ( نزدیک بودن، همسایگی)، به تصویر کشیدن همسر ایده آل، تصویر از زناشویی، همسان همسری و نیازهای شخصیتی می باشند. در ادامه مقاله مجله عروسی سوریتو، به صورت کامل به نظریه های مختلف همسان همسری می پردازیم.

همسان همسری

همسان همسری چیست؟

همسان همسری یعنی، هر چه دو نفر شباهت ها و همانندی بیشتری داشته باشند، میل بیشتری باب آشنایی و ارتباط دارند. مانند قبیله یا قوم، از نظر فرهنگی، طبقه اجتماعی، آیین و مذهب مشترک و سن نزدیک به هم است. همچنین علاقه مشترک می تواند پایه استواری برای ایجاد زندگی مشترک باشد. در خصوص علاقه مشترک منظور این نیست که هردو به یک چیز علاقه داشته باشند، بلکه هر دو در یک حوزه مانند: موسیقی، طبیعت، هنرهای دستی علاقمند باشند. اما در نظر داشته باشید هر چه مشترکات بین آن دو بیشتر باشد زندگی راحت همراه با تفاهم بالاتری دارند. همسان بودن میان زن و مرد آنها را به سوی یکدیگر جذب می کند و پیوندشان استوارتر می باشد.

بیشتر بخوانید: همسر شناسی چه اهمیتی دارد؟

نظریه همسان همسری بین خانواده ها چگونه است؟

در دنیای امروزی با ورود مدرنیته، تغییراتی نیز در سنت ها، آداب و رسوم و رفتارهای اجتماعی بوجود آمده است. که تاثیر بسزایی در آداب و رسوم ازدواج گذاشته است. ازدواج های سنتی بر اساس محدوده جغرافیای، طایفه ایی، فامیلی و ازدواج های اجباری بوده است. اما به مرور زمان روابط اجتماعی و سنت ها نیز دچار تغییرات شده است. در قدیم در روستاها درون همسری به شدت رایج بوده است. اما در دنیای امروزی در شهرها درون همسری چندان نمود ندارد.

امروزه در بیشتر نقاط شهری، قومی و طایفه ای دیگر محدودیت های ازدواج به چشم نمی خورد و دیگر ازدواج دختر و پسر از دو گروه متفاوت اجتماعی و فرهنگی، چیز عجیبی نیست. در واقع ازدواج برون همسری در گذشته به روش نوین و سبک سیاق جدید و رفتارهای اجتماعی جدید، جایگاه خودش را به همسان همسری داده است. همانطور که گفتیم در گذشته به لحاظ های مختلف چه از نظر جغرافیای، خانوادگی و همخون بودن، همسان همسری امری طبیعی بوده است.

اما سوال این است، آیا بعد از این همه تحولات و تغییرات در زندگی اجتماعی، مقوله همسان همسری امری منسوخ است؟ آیا زن و مرد های امروزی رها از همه موانع در اختیار و انتخاب همسر، آزاد هستند؟ با توجه به معنی و مفهوم همسان همسری و جایگاه او در گذشته، حال این پرسش چقد ذهن شما را درگیر می کند. اینکه همسان همسری یا ناهمسانی چقدر در زندگی زوجین موثر است و همسان همسری چه اهمیتی دارد؟

همسان همسریهمسان همسری دارای چه اهمیتی می باشد؟

در درجه اول اهمیت همسان همسری به خود ازدواج بر می گردد. درست است که مقوله ازدواج دستخوش دگرگونی متعددی شده است. اما همچنان ازدواج یک نهاد قدرتمند در تمامی جوامع بشریت از گذشته تا به امروز بوده است. همسان همسری به بیان ساده انتخاب همسر بر مبنای چارچوب است و عواملی مانند، شباهت، تناسب و همانندی زن و مرد مشخص کننده مرزهای ازدواج است. مقوله همسان همسری از نظر صاحب نظران و علوم اجتماعی این است که مهمترین عامل پیوند ازدواج میان همسان همسری در بین زن و مرد، خلق و خوی، فرهنگ اجتماعی، باورها و عقیده ها، طبقه اجتماعی و شرایط شهری و جغرافیای است.

ناهمسان همسری چگونه بیان می شود؟

نظریه علوم اجتماعی، ناهمسان همسری را اینگونه بیان می کند که بیشتر به سمت افرادی علاقمند می شوند که آن ها را کامل می کنند.  یعنی یک فرد خجالتی از فرد جسور خوشش می آید. در واقع فرض اصلی در این نظریه این است که فردی که چیزی در خود ندارد به دنبال داشتن آن چیز در فرد مقابل خود است.

برخی از افراد جامعه این نظریه را قبول دارند، برخی نیز این نظریه را رد کرده اند و قبول ندارند. تحقیقات و مشاوره ازدواج نشان می دهد که اکثر ازدواج های موفق و خوب، معمولا دو طرف از زوجین از بسیاری لحاظات با هم شبیه بوده اند. بهتراست بدانید که در دوره آشنایی، تفاوت ها در بین برخی از افراد به نظرشان جذاب می آید، اما این مسئله باعث ماندگاری رابطه نمی شود. تنها چیزی که رابطه را ماندگار می کند، همسان بوده و شباهت ها و تناسبات است.

سخن پایانی

ازدواج و تشکیل خانواده به عنوان عنصر سازنده جامعه انسانی، همواره مورد توجه اجتماع بوده است. خانواده نقش بسیار مهمی در رشد و تعالی جامعه ایفا می کند. زمانی یک خانواده می تواند نقش خوبی را برای جامعه داشته باشد که روابط میان زوجین درست و اصولی باشد و از پایداری محکمی برخوردار باشد.

بنابراین برای پیوند خوب بین زوجین نیاز به روابط درست و همسان می باشد. پژوهش های بدست آمده، نشان می دهد که انسان تمایل بسیاری با افراد شبیه به خود دارد و ارتباط و تعامل بهتری برقرار می کند. همچنین بهتر است بدانید که از میان جنبه های مختلف، همسان همسری و همسانی، باورها و ارزش ها نقش بسیار مهمی در تحکیم خانواده دارد. برای دانستن بیشتر مطالب در خصوص ازدواج و انتخاب همسر به وب سایت سوریتو مراجعه فرمایید چرا که سوریتو با جمع آوری مطالب مفید توانسته در زمینه ازدواج، پاسخ گوی سوالات شما باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا