ثبت نام وام ازدواج 1402 | شرایط ، مدارک ثبت نام و بازپرداخت وام ازدواج
یکی از مهمترین مشکلاتی که بسیاری از زوجهای جوان با آن دست و پنجه نرم میکنند مشکلات اقتصادی است. از این رو نظام بانکداری جمهوری اسلامی تلاش کرده تا برای جلوگیری از کاهش آمار ازدواج به دلیل وجود مشکلات اقتصادی، تسهیلاتی را در اختیار زوجین قرار دهد که این تسهیلات در قالب وام ازدواج به زوجین اعطا میگردد.
در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی کامل در رابطه با شرایط و مدارک ثبت نام وام ازدواج در اختیار شما قرار داده و شیوه پیگیری تسهیلات و بازپرداخت آن را به شما آموزش دهیم. پس چنانچه تاکنون اقدام به دریافت وام ازدواج نکردهاید، مطالعه این مقاله میتواند برای شما مفید باشد. با خواندن این مقاله با زیرو بم گرفتن وام ازدواج آشنا میشوید. پس با ما همراه باشید.
وام ازدواج
همانطور که گفته شد وام ازدواج تسهیلاتی است که در اختیار زوجهایی که عقد دائم انجام دادهاند قرار میگیرد. البته زوجین تنها میتوانند تا 2 سال پس از ثبت عقد دائم خود برای دریافت این تسهیلات اقدام کرده و از آن بهرهمند شوند. مبلغ وام ازدواج سال به سال افزایش پیدا میکند که البته این مبلغ در هر سال با توجه به شرایط سنی زوجین متفاوت است. به عبارت دیگر مبلغ وام ازدواج در سال 1402 معادل 180 میلیون تومان برای آقا و خانم میباشد که چنانچه آقا سنی زیر 25 سال و خانم سنی زیر 23 سال داشته باشد، مبلغ وام به 220 میلیون تومان میرسد.
البته توجه به این نکته ضروری بوده که مبالغ ذکر شده برای افراد عادی بوده و افرادی که جزو خانوادههای آزادگان، جانبازان و ایثارگران هستند، میتوانند از مبلغ دو برابری وام بهرهمند شوند. وام ازدواج با سود 4 درصد تنظیم شده و بازپرداخت آن به صورت اقساط 120 ماهه تقسیمبندی شده که در طی 10 سال باید پرداخت گردد. اولین قسط وام نیز 1 ماه پس از دریافت آن باید پرداخت شود. با توجه به مبلغ وام و 120 ماهه بودن اقساط آن مبلغ هر قسط در حدود 1 میلیون و 800 هزار تومان میباشد. لازم به ذکر است که سود سالانه 4 درصد وام نیز باید علاوه بر اقساط ماهانه در هر سال پرداخت گردد.
شرایط ثبت نام وام ازدواج 1402
دریافت وام ازدواج نیز مانند بسیاری از امور قانونی و مالی دیگر نیازمند بهرهمندی از برخی شرایط میباشد. مهمترین شرط دریافت تسهیلات ازدواج ثبت عقد رسمی، دفتری و دائمی بوده که البته برای ادیان دیگر اقرارنامههای ازدواج یا مدارک مشابه سند ازدواج نیز قابل قبول است. پس از این امر شرایطی که برای اخذ وام ازدواج حائز اهمیت است به قرار زیر میباشد.
- متقاضی باید دارای تابعیت جمهوری اسلامی ایران باشد؛ ایرانیان خارج از کشور که سند ازدواجشان توسط سفارت ایران صادر شده نیز مشمول دریافت وام هستند.
- درخواستکننده باید دارای کارت ملی جمهوری اسلامی ایران باشد.
- متقاضی باید کد پستی محل سکونت خود را ارائه دهد.
- تسهیلات ازدواج 1402 تنها به عقدهای ثبت شده پس از تاریخ 1 فروردین 1398 تعلق میگیرد.
- متقاضی باید ضامن معتبر و مورد تایید بانک را ارائه دهد. تعداد ضامنین با توجه به شعبه بانک انتخابی متفاوت است.
- درخواستکننده باید سفتهای با مبلغ مورد تایید بانک را ارائه دهد.
- توجه داشته باشید که تسهیلات ازدواج تنها یک بار اعطا میگردد. بر همین اساس در صورت ازدواج مجدد، نباید متقاضی در ازدواج اول وام ازدواج خود را دریافت کرده باشد.
مدارک لازم برای ثبت نام وام ازدواج 1402
افرادی که دارای شرایط ذکر شده بوده و واجد شرایط دریافت تسهیلات ازدواج هستند، برای ثبت نام اینترنتی وام خود باید به سایت ve.cbi.ir مراجعه کرده و نسبت به انتخاب بانک و شعبه مورد نظر خود اقدام کنند. زمانی که بانک و شعبه مورد نظر تایید شد و کد رهگیری وام نیز برای متقاضی ارسال شد، نوبت به ارائه مدارک لازم به شعبه بانک انتخابی میرسد.
ثبت نام وام ازدواج 1402
از جمله مدارکی که باید به شعبه بانک ارائه گردد میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- اصل و کپی سند ازدواج
- اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه زوجین
- اصل و کپی کارت ملی زوجین
- کد پستی 10 رقمی و آدرس دقیق محل سکونت زوجین
- کد رهگیری دریافت شده از سایت هنگام ثبت نام اینترنتی
- اصل و کپی شناسنامه ضامنها
- اصل و کپی کارت ملی ضامنها
ثبت نام وام ازدواج 1402
همانطور که گفته شد ثبت نام اولیه تسهیلات ازدواج از طریق اینترنت و با مراجعه به سایت ازدواج ve.cbi.ir انجام میشود. برای انجام ثبت نام اولیه لازم است پس از ورود به سایت ve.cbi.ir از منوی سمت راست صفحه بر روی گزینه ثبت نام جدید کلیک کنید. سپس در صفحه باز شده با فرم ثبت نام وام ازدواج مواجه خواهید شد که لازم است تمامی فیلدهای آن با دقت تکمیل شود. پس از تکمیل فرم ثبت نام بر روی گزینه ادامه کلیک کنید تا یک کد 10 رقمی به شماره تلفن همراه وارد شده در سامانه ارسال گردد.
لازم به ذکر است که این کد رهگیری باید در سایر مراحل ثبت نام وام ازدواج نیز در دسترس باشد. زمانی که فرآیند ثبت نام در سایت تکمیل شد چنانچه نیاز به ویرایش اطلاعات وارد شده بود متقاضی میتواند مجددا به وب سایت ve.cbi.ir وارد شده و از منوی سمت راست گزینه ویرایش ثبت نام را انتخاب کند. سپس با وارد کردن کدملی و کد رهگیری میتواند نسبت به ویرایش اطلاعات وارد شده اقدام کند. البته توجه به این نکته ضروری بوده که برخی از فیلدها به رنگ طوسی نشان داده میشود که شامل اطلاعاتی هستند که باید به تایید سازمان ثبت احوال جمهوری اسلامی برسند. بنابراین امکان ویرایش آنها وجود ندارد. اما اطلاعاتی از قبیل تاریخ تولد، تاریخ عقد، محل سکونت و بانک قابل ویرایش است.
پیگیری وام ازدواج
زمانی که ثبت نام در سایت ve.cbi.ir تکمیل شده و دیگر فرآیندهای لازم جهت ثبت نام وام ازدواج نیز انجام شد، متقاضیان میتوانند برای پیگیری و استعلام وضعیت وام خود مجددا به سایت ve.cbi.ir مراجعه کنند. آنچه اهمیت دارد این است که برای پیگیری تسهیلات ازدواج علاوه بر ارائه کد ملی، باید کد رهگیری 10 رقمی که در ابتدای ثبت نام برای متقاضی ارسال شد نیز در سایت وارد شود. جهت استعلام وضعیت وام کافیست به سایت ve.cbi.ir وارد شده و از منوی سمت راست گزینه مشاهده وضعیت را انتخاب کنید. سپس در صفحه باز شده کد ملی و کد رهگیری متقاضی و پس از آن کد امنیتی را وارد کنید و سپس گزینه مشاهده وضعیت را انتخاب نمایید. سپس در صفحه باز شده میتوانید وضعیت ثبت نام وام ازدواج خود را مشاهده کنید.
پیگیری وام ازدواج با کد ملی | پیگیری وام ازدواج با کد رهگیری
بازیابی کد رهگیری
همانطور که گفته شد حفاظت از کد پیگیری وام ازدواج بسیار حائز اهمیت است. حال در صورتی که متقاضی کد رهگیری 10 رقمی خود را فراموش کرد میتواند نسبت به بازیابی آن اقدام کند. جهت بازیابی کد رهگیری کافیست مجددا به سایت ve.cbi.ir وارد شده و از منوی سمت راست گزینه بازیابی و چاپ کد رهگیری را انتخاب نماید. سپس در صفحه باز شده باید اطلاعات درخواستی از قبیل کد ملی، حرف اول نام، حرف اول نام خانوادگی، تاریخ تولد و تاریخ ازدواج را وارد کرده و پس از وارد کردن کد امنیتی موجود در کادر ارائه شده، بر روی گزینه مشاهده و چاپ کد رهگیری کلیک نماید.
در صورتی که اطلاعات وارد شده در این صفحه با اطلاعاتی که متقاضی در هنگام ثبت نام وارد کرده مطابق باشد، یک کد رهگیری جدید برای متقاضی ارسال میگردد. لازم به ذکر است که علاوه بر مراجعه به این سایت متقاضیان میتوانند با مراجعه حضوری به بانک انتخابی خود جهت دریافت تسهیلات ازدواج نیز، نسبت به پیگیری و استعلام وضعیت وام خود اقدام نمایند.
خب تا اینجا با زیر و بم شرایط اخذ تسهیلات ازدواج آشنا شدیم حالا بیایید نگاهی به دریافت تسهیلات برای افرادی که مجدد ازدواج میکنند بیاندازیم.
آیا وام ازدواج به کسانی که ازدواج مجدد میکنند تعلق میگیرد؟
وام ازدواج یکی از ارکان مالی است که بسیاری از زوجها برای تامین مخارج و سامان دهی زندگی مشترک، روی آن حساب باز میکنند. در این بخش به سوالات متداول راجع به وام ازدواج مجدد پاسخ دادهایم و راهنماییهای لازم برای اخذ آن را در اختیارتان گذاشتهایم.
اخذ وام ازدواج مجدد
همان طور که گفته شد وام ازدواج تا دو سال بعد از تاریخ ثبت عقد قابل دریافت است. مورد دیگری که قابل توجه و مربوط به این مقاله است، این است که وام ازدواج تنها یک بار در زندگی هر فرد به او تعلق میگیرد؛ اما این یک بار محدود به ازدواج اول فرد نیست. به طور مثال اگر وام ازدواجتان را در ازدواجهای قبلی خود درخواست نکردهاید، میتوانید برای وام ازدواج مجدد اقدام کنید و بنا به تعرفهی روز، وام خود را دریافت کنید.
یک مورد خاص
درست است که وام ازدواج تنها یک بار در زندگی به افراد تعلق میگیرد. اما از آنجا که سیستم اینترنتی ثبت وام ازدواج، از سال 1388 راه اندازی شده، اگر قبل از سال 88 وام خود را گرفتهاید و اکنون برای ازدواج دیگری جویای وام ازدواج مجدد هستید، به دلیل ثبت نشدن اسم شما در سیستم هنگام گرفتن اولین وام، وام ازدواج مجدد به شما تعلق میگیرد.
اقدام به ثبت نام
چنانچه شرایط مذکور را دارا هستید میتوانید برای ثبت نام وام ازدواج مجدد، طبق پروسهی عادی و مرسوم اقدام نمایید.
سامانه اصلی ثبت نام
فرایند اخذ وام ازدواج را میتوانید مستقیما از سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج شروع و پیگیری کنید. در این سامانه پس از ارائه مدارک مورد نیاز مثل سند ازدواج، شناسنامه و… شعبه و بانک مورد نظر خود را انتخاب کرده و با دریافت کد ده رقمی، پروسهی اخذ وام را شروع میکنید. تمامی اطلاعات راجع به شرایط و دستورالعمل دریافت وام ازواج مجدد در همین سایت به روز شده و اطلاعات کلی در رابطه با مهلت 84 ماهه بازگردانی، سود اقساط، ضمانتها و بقیه ضوابط نیز در آن قرار دارد.
سایت کندو
سایتهای فرعی برای تسهیل پروسهی دریافت وام ازدواج وجود دارند که سامانه اصلی ثبت نام را با برنامههای مخصوص بررسی و رصد میکنند تا شعبه، بانک و شرایط ایدهآل وام را برای شما فراهم آورند. معتبرترین این سایتها کندوست که علاوه بر پاسخ دهی به سوالات متداول، برای رفع اکثر مشکلات مربوط به اخذ وام، تسهیلاتی ارائه داده است.
انتخاب بانک مناسب
با توجه به این که شرایط عمومی پرداخت اقساط و ضامنهای مورد نیاز برای وام ازدواج یا وام ازدواج مجدد یکسان است، نمیتوان به صراحت گفت که شرایط وام دهی بانکی بهتر از بانکی دیگر است. اما به هر حال در تبصرههایی که تصمیمگیری راجع به آنها بر عهده خود بانکهاست، تفاوتهایی وجود دارد که میتواند اخذ و بازپرداخت وام را برای عدهای بسیار راحت و یا بسیار سخت کند. به طور مثال بانکهایی، یارانه واریزی ماهانه زوجین را به عنوان ضامن قبول میکنند و بانکهایی نه. مهم است که حین اقدام به دریافت وام ازدواج یا وام ازدواج مجدد شرایط بانکهای مد نظر را بررسی کرده و متناسبترین آنها را انتخاب کنیم.
نگاهی به سوالات شما درباره وام ازدواج
مشکلات اقتصادی موجود در کشور سبب شده تا بسیاری از جوانان از ازدواج صرف نظر کنند. از این رو بانک مرکزی تمام تلاش خود را کرده تا تسهیلاتی را در اختیار زوجین جوان قرار دهد تا از این طریق بتوانند تا حدودی مشکلات اقتصادی ابتدای زندگی خود را برطرف سازند. این تسهیلات که تحت عنوان وام ازدواج شناخته میشود متناسب با شرایط متقاضیان و با طی یک فرآیند ثبت نام در اختیار آنان قرار میگیرد. مبلغ وام ازدواج متناسب با سن زوجین متفاوت بوده، اما شرایط بازپرداخت آن برای تمامی زوجین 10 ساله و با محاسبه 4 درصد سود سالانه میباشد.
سوالات شما
مبلغ وام ازدواج چقدر است؟
همانطور که گفته شد مبلغ تسهیلات ازدواج متناسب با سن و شرایط متقاضیان تعیین میشود. زوجینی که سن خانم بیشتر از 23 سال و سن آقا بیشتر از 25 سال باشد، مبلغ 180 میلیون تومان و زوجینی که سن خانم کمتر از 23 سال و سن آقا کمتر 25 سال باشد مبلغ 220 میلیون تومان دریافت میکنند. البته زوجینی که جزو خانواده ایثارگران، جانبازان و آزادگان باشند، میتواند 2 برابر این مقدار را دریافت کنند.
آیا امکان اخذ مجدد وام ازدواج وجود دارد؟
خیر. در حالت عادی تسهیلات ازدواج تنها یک بار قابل دریافت بوده و چنانچه زوجین در اولین ازدواج خود وام خود را دریافت کرده باشند، دیگر نمیتوانند آن را دریافت کنند. با این حال تحت یک شرایط خاص شاید امکان دریافت مجدد تسهیلات ازدواج وجود داشته باشد. این شرایط خاص مربوط به آن دسته زوجینی میشود که ازدواج اولشان در سالهای قبل از سال 1388 ثبت شده است. این زوجین حتی اگر در ازدواج اول وام ازدواج خود را دریافت کرده باشند، به دلیل ثبت نشدن نامشان در سیستم هنگام دریافت اولین وام، میتوانند مجددا نسبت به دریافت تسهیلات ازدواج برای ازدواج دوم خود اقدام کنند.
آیا بانک انتخابی در روند دریافت وام تاثیرگذار است؟
از آنجایی که شرایط دریافت و پرداخت اقساط وام ازدواج مشابه است نمیتوان یک بانک را به عنوان بهترین یا بدترین بانک برای دریافت وام ازدواج انتخاب کرد. به طور کلی بانک در روند دریافت وام تفاوتی ایجاد نمیکند، اما شاید در تصمیمگیریهای بانک برای ارائه ضامن یا قبول یارانه واریزی ماهانه زوجین به عنوان ضامن تفاوتهایی وجود داشته باشد که همین امر میتواند برای برخی زوجین مشکلساز باشد. از این رو انتخاب بانک کاملا به شرایط زوجین بستگی دارد.
آیا ایرانیان خارج از کشور هم مشمول دریافت تسهیلات ازدواج هستند؟
بله. در صورتی که ایرانیان خارج از کشور نسبت به ثبت ازدواجشان توسط سفارت ایران اقدام کرده و گواهی ازدواج آنها توسط سفارت ایران صادر شده باشد میتوانند برای دریافت وام ازدواج اقدام کنند.
آیا به زوجین اقلیتهای دینی نیز وام ازدواج تعلق میگیرد؟
بله. در صورتی که ازدواج جوانانی که جزو اقلیتهای دینی هستند توسط مراکز اقلیتهای دینی داخل کشور که مورد تایید حکومت است صورت گیرد، اقرارنامه ازدواج یا مدارک ثبت ازدواج آنها معادل عقدنامه بوده و این افراد نیز میتوانند برای دریافت تسهیلات ازدواج اقدام کنند. اقلیتهای دینی به رسمیت شناخته شده در ایران شامل مذاهب مختلف اهل تسنن و ادیانی مانند یهودیت، مسیحیت و زرتشتی میباشد.
آیا دریافت وام ازدواج زمان مشخصی دارد؟
بله. برای دریافت تسهیلات ازدواج زوجین از زمان ثبت رسمی عقد خود به مدت 2 سال فرصت دارند تا نسبت به ثبت نام وام ازدواج اقدام کنند.
دریافت تسهیلات ازدواج چقدر طول میکشد؟
زمان دریافت تسهیلات ازدواج با توجه به شرایط بانک متفاوت است اما معمولا پرداخت آن کمتر از 3 ماه به طول میانجامد.
حداقل سن دریافت وام ازدواج چقدر است؟
حداقل سن دریافت تسهیلات ازدواج برای دختران 13 سال تمام و برای پسران 15 سال تمام میباشد.
در سوریتو لیستی از بانکها و شرایط وام دهیشان را برایتان گرد آوری کردهایم تا دسترسی به آنها و انتخاب بهترین گزینه، از همیشه برایتان راحتتر باشد. اگر سابقهی دریافت وام ازدواج یا وام ازدواج مجدد را دارید، پیشنهادات و تجربیات خود را چه در رابطه با پروسهی دریافت، چه در رابطه با شرایط بانکها با ما در سوریتو به اشتراک بگذارید. –شرایط اخذ وام از بانک ملت -شرایط اخذ وام از بانک ملی –شرایط اخذ وام از بانک تجارت –شرایط اخذ وام از بانک پارسیان –شرایط اخذ وام از بانک اقتصاد نوین –شرایط اخذ وام از بانک سپه –شرایط اخذ وام از بانک گردشگری –شرایط اخذ وام از بانک کشاورزی –شرایط اخذ وام از بانک سامان –شرایط اخذ وام از بانک صادرات –شرایط اخذ وام از بانک مسکن
و اگه کسی۸یا۹ ماه طول بکشد از ثبتنامش و هنوز تایید شعبه نشده باشد چی؟ این اقا وامش را کیی باید بگیرد؟
ایا وام او بروز است یا همون مبلق قبل است؟
و چرا ما باید عروسیمون عقب بیفته و یا مشکل پیش بیاد
و خودمون ظرر کنیم و تاوان بینظمی بانکها رو پس بدیم