نکات عکاسی در نور طبیعی و زیر نور آفتاب ☀️​📸​✅​

اگر قدری با دنیای عکاسی آشنا باشید، می‌دانید که بسیاری از عکاسان همواره در پی آنند تا از نور طبیعی خورشید به بهترین شکل ممکن برای عکاسی استفاده کنند. نوری که توسط عناصر طبیعی تولید می‌شود تحت عنوان نور طبیعی شناخته می‌شود. این نور طبیعی می‌تواند نور خورشید و یا نور مهتاب باشد. برخی از عکاسان نورهایی که خود قادر به تغییر آن‌ها نیستند را نیز جزو نورهای طبیعی می‌دانند. نورهایی مانند نور خیابان، نور ساختمان‌های بلند و…. با این وجود معمولا زمانی که صحبت از نور طبیعی می‌شود، منظور نور خورشید می‌باشد. از آن‌جایی که نور خورشید در ساعات مختلف روز تغییر کرده و شدت و رنگ متفاوتی دارد، عکاسی در نور طبیعی و زیر نور آفتاب می‌تواند نتایج متفاوتی را به همراه داشته باشد. برخی از ساعات روز برای عکاسی پرتره مناسب‌تر بوده و برخی مناسب عکاسی از مناظر می‌باشد.

در این مقاله قصد داریم با انواع نور طبیعی آشنا شده و نکات عکاسی در نور طبیعی را بیاموزیم. البته پیش از آن بد نیست با مزایای عکاسی در نور طبیعی آشنا شویم. با سوریتو همراه باشید.

عکاسی در نور طبیعی و زیر نور آفتاب و دختر با دوربین در حال عکاسی

مزایای عکاسی در نور طبیعی

استفاده از نور طبیعی برای عکاسی می‌تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد که از جمله مهم‌ترین این مزیت‌ها عبارتند از:

✔️تنوع عکس‌هایی که با استفاده از نور طبیعی ثبت می‌شود بالاست. چرا که نور خورشید در ساعات مختلف روز متفاوت می‌باشد.

✔️از نور طبیعی نه تنها برای عکاسی در فضای باز می‌توان استفاده کرد، بلکه برای عکاسی در فضای بسته نیز این نور قابل استفاده می‌باشد. نور طبیعی تابیده شده از درها و پنجره‌ها یک نور ملایم و مطلوب برای عکاسی است.

✔️با استفاده از نور طبیعی خورشید و تنظیم حالت‌های دوربین و تراز حالت سفیدی می‌توان به ثبت پرتره‌های باکیفیت در فضای باز پرداخت.

✔️نور طبیعی جزو نورهای مقرون به صرفه می‌باشد. چرا که نیازی به خرید تجهیزات نورپردازی ندارد.

عکاسی در نور طبیعی و زیر نور آفتاب و خانم در گندم زار با لباس عروس

مقاله نوشیدنی‌های خنک و کوکتل‌های مخصوص عروسی‌های تابستان ​​🍸​🍹​💫​

انواع نور طبیعی

عکاسی در نور طبیعی و زیر نور آفتاب

عواملی مانند ساعت روز، آب و هوا و موقعیت جغرافیایی لوکیشنی که قرار است عکاسی در آن انجام شود همگی می‌توانند بر نوع نور طبیعی خورشید تاثیرگذار باشند. اگر بخواهیم انواع نور طبیعی را بررسی کنیم باید به نورهای زیر اشاره کنیم.

عکاسی در نور طبیعی و زیر نور آفتاب و عروس و داماد با کاکتوس

✅نور هوای ابری

ابرهایی که آسمان را پوشانده و مانع تابش مستقیم نور خورشید به محیط می‌شوند، مانند یک دیفیوزر عمل کرده که سبب می‌شوند نور طبیعی خورشید پخش شود. بنابراین نور خورشید در روزهای ابری نوری یک‌دست و نرم بوده که سبب می‌شود همه چیز شفاف و واضح دیده شده و سایه خشنی ایجاد نشود. نور پخش هوای ابری برای ثبت تصاویر پرتره یا عکاسی ماکرو گزینه بسیار مناسبی می‌باشد. البته این در حالی‌ست که تنها لایه نازکی از ابرها جلوی نور خورشید را گرفته باشد. در صورتی که ابرها گرفته‌تر و ضخیم‌تر و در نتیجه هوا تاریک‌تر باشد، لازم است با استفاده از رفلکتور کمی نور به سوژه تابانده شود. عکاسی در هوای ابری سبب می‌شود تا رنگ‌های موجود در محیط برجسته‌تر دیده شوند.

✅نور خورشید در وسط روز

اگر در میانه روز به فضای باز رفته باشید، می‌بینید که نور خورشید در شدیدترین حالت ممکن بوده که سبب می‌شود سایه اجسام در تیره‌ترین حالت ممکن باشد. از نور خورشید در وسط روز تحت عنوان نور تند یاد می‌شود. نور میانه روز برای عکاسی‌هایی مانند عکاسی پرتره مناسب نمی‌باشد؛ چرا که سبب ایجاد کنتراست شدید و سایه‌های خشن می‌شود. با این حال برای عکاسی از مناظر مانند عکاسی از سطح دریا بسیار کاربردی خواهد بود. البته در صورتی که برای استفاده از این نور جهت عکاسی پرتره از فلاش‌های پرکننده یا انواع بازتابنده استفاده شود امکان روشن‌تر کردن سایه‌ها و در نتیجه خلق تصاویر پرتره خلاقانه نیز وجود دارد. اگر قصد عکاسی از سوژه خاصی را دارید و نمی‌دانید با نور تند روز چه کنید کافی‌ست تا سوژه را در سایه ساختمان‌ها یا درختان قرار داده و به این ترتیب از نور تند روز برای عکاسی استفاده کنید.

✅نور هوای گرگ و میش قبل از طلوع و غروب خورشید

پیش از طلوع و غروب خورشید که خورشید به واسطه پنهان شدن در زیر خط افق در آسمان دیده نمی‌شود، اما آسمان را روشن کرده است، نور یک‌دستی در فضا وجود دارد که برای عکاسی نوری بسیار نرم می‌باشد. عکاسی در این نور سبب می‌شود تا سایه‌ها نرم و ملایم بوده و کنتراست شدیدی ایجاد نشود. به ساعات قبل از طلوع و غروب خورشید ساعات آبی گفته می‌شود؛ چرا که نور موجود در محیط دارای ته رنگ سرد و رو به آبی بوده که باعث می‌شود تن رنگی تصاویر نیز رو به سردی برود. ساعات آبی روز مناسب‌ترین زمان برای عکاسی سیلوئت یا ضد نور و همچنین عکاسی از مناظر است. به شرط آن که تنظیمات دوربین به گونه‌ای باشد که لرزش‌های دست سبب تاری تصاویر نشود.

✅نور زمان طلوع و غروب خورشید

در هنگام طلوع و غروب خورشید، خورشید بالاتر از خط افق قرار گرفته و به این ترتیب در آسمان دیده می‌شود، اما نورپردازی آن به شکل مستقیم نبوده و به شکل جهت‌دار می‌تابد. از این رو نور تابیده شده بسیار نرم و گرم بوده که همین امر سبب می‌شود تصاویر ثبت شده شفاف، واضح و دارای تن رنگی گرمی باشند. از ساعت طلوع و غروب خورشید تحت عنوان ساعات طلایی یاد می‌شود؛ چرا که در این زمان می‌توان بیشترین بهره را از نور طبیعی برای عکاسی پرتره برد. البته به شرط آن که عکاس از نور و جهت آن درک مناسبی داشته باشد و سوژه را در زاویه مطلوبی قرار دهد. در ضمن به واسطه آن که شدت نور در ساعات طلایی کم است لازم است تنظیمات دیافراگم، سرعت شاتر و ایزو به درستی انجام شود تا تصاویر تار نشود.

عکاسی در نور طبیعی و زیر نور آفتاب و عکاس در حال عکاسی در ساحل و غروب آفتاب

مقاله برنامه‌ریزی زمانبندی مناسب برای مراسم در روزهای گرم ☀️​📅​👌​

نکات عکاسی در نور طبیعی

عکاسی در نور طبیعی و زیر نور آفتاب

برای آن که بتوانید بهترین بهره را از نور طبیعی ببرید، باید نکاتی را مد نظر قرار دهید که از جمله مهم‌ترین این نکات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

عکاسی در نور طبیعی و زیر نور آفتاب و خانم در دشت

✔️توجه کنید که نور طبیعی متغیر است

همانطور که در قسمت پیشین انواع نور طبیعی را بررسی کردیم، باید بدانید که ویژگی‌های نور طبیعی دائما در حال تغییر است. متناسب با زمان روز، موقعیت جغرافیایی، نوع آب و هوا و دیگر عوامل نور طبیعی می‌تواند از شدت و رنگ متفاوتی برخوردار باشد. همانطور که پیش‌تر نیز به آن اشاره شد نور پیش از طلوع و غروب خورشید نوری آبی رنگ با ته مایه سرد است، در حالی که در ساعات طلایی یعنی ساعات طلوع و غروب خورشید نور دارای ته مایه گرم می‌باشد. پس در هنگام عکاسی باید در نظر داشته باشید که این عوامل می‌تواند بر کیفیت تصاویر ثبت شده تاثیرگذار باشد.

✔️از مشاهده مداوم نور غافل نشوید

در هنگام عکاسی با نور طبیعی باید کاملا بر نور تسلط داشته باشید. بر همین اساس مدام نور خورشید را مشاهده و بررسی کنید. حتی در مواقعی که قصد عکاسی ندارید نیز نور خورشید را بررسی کرده و تغییرات نوری، نوع سایه‌ها، شدت نور و… را بسنجید. این امر به شما کمک می‌کند تا به مرور زمان بهترین ساعات برای هر سبک عکاسی را بشناسید و یاد بگیرید چگونه از نور طبیعی به بهترین شکل ممکن جهت عکاسی استفاده کنید.

✔️نور خوب یا بد وجود ندارد

از دیگر نکاتی که در هنگام استفاده از نور طبیعی باید به آن توجه شود این است که هرگز به نور طبیعی به چشم یک نور خوب یا بد نگاه نکنید. برخی از عکاسان تنها نور ساعات طلایی را نور خوب می‌دانند، حال آن که نور ساعات طلایی تنها برای سبک خاصی از عکاسی مناسب بوده و برای هر نوع عکسی مناسب نیست. همانطور که پیش‌تر نیز به آن اشاره شد گاهی نور تند میانه روز برای عکاسی به ویژه عکاسی از مناظر مناسب‌تر از نور ساعات طلایی می‌باشد. همواره در نظر داشته باشید که نور در هر یک از ساعات روز دارای ویژگی‌های خاصی بوده که برای سبک ویژه‌ای از عکاسی مناسب است. گاهی برای عکاسی از یک سوژه و انتقال یک پیام مهم لازم است عکاسی در میانه روز انجام شود.

✔️امکان ویرایش تصاویر وجود دارد

در هنگام عکاسی با نور طبیعی نباید به شکل 100 درصدی به جهت و نوع نور تابیده شده توجه کرد. عکاسانی هستند که ممکن است به واسطه نور نامناسب عکاسی از یک سوژه بی‌نظیر را از دست بدهند. در حالی که این افراد می‌توانستند پس از عکاسی با استفاده از نرم‌ افزارهای ادیت تا حد زیادی به تنظیم نور و کنتراست تصویر بپردازند. بنابراین گاهی لازم است به جای توجه به شدت و نوع نور، به سوژه و مقدار تغییراتی که می‌تواند با نرم‌ افزارهای ادیت ایجاد شود توجه کرد.

عکاسی در نور طبیعی و زیر نور آفتاب و آسمان آبی و دختر و شکوفه

✔️آزمایش انواع مختلف نور طبیعی

در هنگام عکاسی در نور طبیعی بهتر است به جای عکاسی از سوژه در یک زمان و تنها از یک جهت، عکاسی را در ساعات مختلف مجددا تکرار کرده و از سوژه از زاویه‌های مختلف عکاسی کنید. گاهی ممکن است تغییر زاویه نور سبب شود تا به واسطه تابش جهت‌دار نور خورشید تصویری متفاوت و خلاقانه به ثبت برسد.

✔️تجهیزاتی را به همراه داشته باشید

اگرچه در هنگام عکاسی با استفاده از نور طبیعی لزومی به استفاده از تجهیزات نورپردازی متعدد نیست، با این حال به همراه داشتن یک بازتابنده یا فلاش پرکننده می‌تواند کمک‌کننده باشد. به عنوان مثال برای عکاسی در روزهای ابری جهت تاباندن نور به چهره سوژه لازم است از بازتابنده برای تابش نور استفاده شود. گاهی نیز در میانه روز که کنتراست شدید و سایه‌ها خشن هستند با استفاده از یک فلاش پرکننده می‌توان به صورت سوژه نور تابانده تا سایه‌های خشن ملایم‌تر شوند.

✔️محدود کردن جهت نور

از دیگر نکاتی که می‌تواند در عکاسی با نور طبیعی کمک‌کننده باشد، آن است که تا جای ممکن جهت نور را محدود کنید. از آن‌ جایی که عکاس کنترلی بر روی نور خورشید ندارد، لازم است تا با قرار دادن سوژه در محیط‌هایی که نور خورشید به شکل مستقیم نمی‌تابد جهت تابش نور را محدود کند. به عنوان مثال برای عکاسی پرتره می‌توان از نور طبیعی غیرمستقیم تابیده شده از پنجره یا در بهره برد.


مقاله منوی غذاهای خنک و سبک برای پذیرایی در تابستان ☀️​🍗​🧋

عکاسی در نور طبیعی و زیر نور آفتاب از نگاه شما

عکاسی در نور طبیعی همواره جذابیت‌های خاص خود را داشته و جزو عکاسی‌های مطلوب برای بسیاری از عکاسان به شمار می‌آید. از آن جایی که عکاسان کنترلی بر روی نور طبیعی خورشید ندارند لازم است تا با شناخت انواع نور و در نظر گرفتن نکات ذکر شده در بالا، از این نور غیر قابل کنترل بهترین بهره را جهت عکاسی ببرند.

به نظر شما مهم‌ترین نکات برای عکاسی در فضای باز چیست؟ تا به حال تجربه عکاسی در طول روز و زیر نور خورشید را داشته‌اید؟ از اطلاعات و تجربیات خود برای ما بنویسید و اگر این مطلب را دوست داشتید، برای دوستانتان بفرستید.

Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا