تکنیک‌های ذخیره و نگهداری لباس عروس پس از مراسم ✅​👰​🤌​

برخی از عروس خانم‌ها برای مراسم عقد و عروسی خود نسبت به رزرو یک شبه لباس عروس اقدام می‌کنند، اما بسیاری از عروس خانم‌ها ترجیح می‌دهند با صرف قدری هزینه بیشتر لباس عروس مد نظر خود را خریداری کنند. این افراد پس از برگزاری مراسم می‌توانند لباس عروس خود را فروخته و یا آن را واگذار کنند. البته در بسیاری از موارد عروس خانم‌ها ترجیح می‌دهند لباس عروس خود را نزد خود نگه دارند که در چنین شرایطی رعایت برخی نکات برای نگهداری لباس عروس اهمیت دارد.

لباس عروس‌ها به واسطه طراحی پیچیده و بافت ظریفی که دارند، نیاز به نگهداری ویژه‌ای خواهند داشت تا از کثیفی و هرگونه آسیبی در امان بمانند. نگهداری نادرست از لباس عروس ممکن است سبب آسیب دیدن بافت پارچه و یا لکه‌دار شدن لباس شود. در این مقاله قصد داریم با تکنیک‌های نگهداری لباس عروس آشنا شویم. با سوریتو همراه باشید.

نگهداری لباس عروس

تمیز کردن لباس عروس را به تعویق نیندازید

پیش از آن که به سراغ تکنیک‌های تمیز کردن و نگهداری لباس عروس برویم باید به این نکته توجه شود که نباید فرآیند آماده‌سازی لباس عروس جهت ذخیره به تعویق بیفتد. در روز مراسم چربی پوست بدن، تعریق یا لکه‌های ناشی از غذا و نوشیدنی‌ها ممکن است لباس عروس را کثیف کند که اگر این لکه‌ها برای طولانی مدت بر روی لباس باقی بمانند از بین بردن آن‌ها دشوارتر شده و حتی ممکن است به واسطه اکسید شدن لکه‌ها پارچه لباس به کلی تغییر رنگ دهد.

حتی لکه‌های نامرئی و همرنگ لباس که ممکن است در روز عروسی به لباس پاشیده باشد نیز اگر در زمان درست تمیز نشود در گذر زمان به رنگ قهوه‌ای تیره درآمده و از بین بردن آن تا حدی غیر ممکن می‌شود. بر همین اساس لباس عروس حداکثر تا 6 هفته پس از برگزاری مراسم عروسی باید فرآیند پاکسازی و نگهداری درست را طی کرده باشد.

نگهداری لباس عروس

بهره‌مندی از یک خشکشویی استاندارد

برای شستن و تمیز کردن لباس عروس پیش از ذخیره آن، می‌توانید به سراغ خشکشویی‌های استاندارد بروید. نکته حائز اهمیت آن است که خشکشویی انتخابی باید در زمینه شستشو و لکه‌بری لباس عروس تخصص داشته باشد. چرا که لباس عروس‌ها به واسطه طراحی پیچیده و دوخت و بافت ظریفی که دارند بسیار حساس هستند و هر گونه عملکرد غیرتخصصی می‌تواند به بافت پارچه و طراحی لباس آسیب برساند.

برای این امر باید به سراغ خشکشویی‌هایی بروید که حلال‌های ملایم و مناسب لباس عروس را در اختیار داشته و اندازه کافی هر حلال را برای رفع لکه‌ها بدانند. بدیهی است که از حلال‌های معمولی که برای خشکشویی‌های معمولی استفاده می‌شود نمی‌توان برای لباس عروس استفاده کرد؛ چرا که این حلال‌ها ممکن است حاوی مواد ناخالص بوده که سبب رسوب بر روی لباس عروس و باقیماندن لکه یا بوی عجیب می‌شوند.

در ضمن پیش از آن که لباس عروس خود را به خشکشویی بسپارید از خشکشویی تضمینی برای دریافت سالم لباس عروس دریافت کنید. همچنین از خشکشویی مدت زمانی که تضمین می‌کند لباس تمیز و سالم بماند را بپرسید.


مقاله معرفی بهترین برندهای لباس عروس در بازار ✅​👌​👰​

نکات مهم تمیز کردن لباس عروس در منزل

نگهداری لباس عروس بعد از عروسی در خانه

نبود خشکشویی استاندارد و متخصص در زمینه شستشوی لباس عروس و یا وسواس بیش از اندازه عروس خانم‌ها و عدم اطمینان به خشکشویی‌ها ممکن است سبب شود تا افراد تصمیم به تمیز کردن لباس عروس در منزل بگیرند. اگرچه این کار قدری ریسکی است، اما با رعایت برخی از نکات می‌تواند به بهترین شکل ممکن انجام شود. برای لکه‌زدایی و شستن لباس عروس باید تکنیک‌ها و نکات زیر مد نظر قرار گرفته شود.

نگهداری لباس عروس

✔️بررسی کامل لکه‌ها

اولین نکته‌ای که برای لکه‌زدایی و تمیز کردن لباس عروس باید به آن توجه شود، بررسی لکه‌هاست. لکه‌های روی لباس عروس باید شناخته شود تا بتوان حلال مناسب هر لکه را استفاده نمود. در روند بررسی لکه‌ها حتما به لکه‌های نامرئی نیز توجه کنید.

لکه ناشی از نوشیدنی‌های سفید و یا مواد شفافی مانند اسپری‌های مو یا ادکلن‌ها ممکن است در لحظه اول به چشم نیاید اما با گذر زمان این لکه‌ها اکسید شده و رنگشان به سمت کاراملی یا قهوه‌ای تیره تغییر می‌کند. بنابراین فرآیند پیدا کردن لکه‌ها باید با دقت بالا انجام شود.

✔️توجه به لیبل لباس

پس از یافتن لکه‌ها و پیش از اقدام برای لکه‌زدایی حتما لیبل لباس را به دقت بررسی کنید. معمولا بر روی لیبل‌ها دستورالعمل‌هایی برای شستن و خشک کردن لباس عروس درج شده است.

به عنوان مثال ممکن است بر روی لیبل لباس عروس عبارت «خشکشویی فقط با حلال نفت» ذکر شده باشد که در چنین شرایطی شما می‌توانید با اطمینان از حلال‌ها برای لکه‌زدایی استفاده کنید. توجه به لیبل‌ها می‌تواند نحوه خشک کردن و اتو زدن لباس عروس را نیز به شما آموزش دهد.

✔️شناخت لکه و حلال مناسب

بعد از یافتن لکه‌ها و مطالعه لیبل لباس عروس لازم است بدانید هر لکه بر اثر چه ماده‌ای ایجاد شده و حلال مناسب آن را بشناسید. به عنوان مثال لکه‌های قهوه و نوشیدنی با محلول آب اکسیژنه 3 درصد از بین می‌رود.

برای از بین بردن لکه‌های روغنی می‌توان از پودر تالک و کاغذ جذب‌کننده روغن استفاده کرد. همچنین برای از بین بردن لکه خون نیز می‌توان از ترکیب آب سرد و آب اکسیژنه 3 درصد استفاده کرد. البته توجه داشته باشید که پیش از آن که حلال را بر تمام سطح لباس و لکه پخش کنید ابتدا آن را بر روی یکی از لایه‌های زیرین امتحان کرده و در صورتی که به بافت و رنگ لباس آسیبی نرساند از آن برای لکه‌زدایی بهره ببرید.

✔️جلوگیری از نفوذ لکه

از دیگر مواردی که در هنگام لکه‌زدایی باید به آن توجه کنید آن است که از نفوذ لکه به سایر لایه‌های لباس عروس جلوگیری کنید. برای این امر باید لایه‌ای که لکه بر روی آن قرار دارد را از سایر لایه‌ها جدا نگه دارید که برای این امر می‌توانید از یک پارچه سفید یا دستمال کاغذی استفاده کنید.

نگهداری لباس عروس

✔️شستن اصولی لباس عروس

پس از لکه‌زدایی نوبت به شستن لباس عروس می‌رسد. البته از شستن کامل لباس عروس در منزل اجتناب کرده و تنها بخش‌هایی که لکه‌زدایی شده است را بشویید. برای این امر کافی‌ست قسمت‌های لکه‌زدایی شده را در وانی از مواد شوینده و آب ولرم قرار دهید. این امر سبب می‌شود تا لباس تمیز شده و مواد استفاده شده برای لکه‌بری نیز از لباس خارج گردد.

توجه داشته باشید که به هیچ عنوان به لباس عروس چنگ نزنید. همین که لباس مدتی در محلول شوینده و آب ولرم مانده و سپس خارج شود کفایت می‌کند. در این مرحله برای آن که از تمیز شدن لکه‌های قوی مانند لکه عرق اطمینان حاصل کنید می‌توانید با استفاده از شوینده ملایم و یک مسواک نرم مجددا لکه‌ها را تمیز کنید.

✔️خشک کردن لباس عروس

پس از لکه‌زدایی و شستن نواحی کثیف لباس عروس باید به فکر خشک کردن لباس بود. برای خشک کردن لباس عروس به هیچ عنوان نباید آن را آویزان کرد؛ چرا که رطوبت سبب تغییر شکل لباس عروس می‌شود. همچنین نباید لباس عروس را در معرض نور مستقیم خورشید قرار داد؛ چرا که نور خورشید می‌تواند به بافت لباس عروس آسیب برساند و سبب تغییر رنگ آن شود.

بهترین روش خشک کردن لباس عروس استفاده از باد ملایم سشوار است که باید از فاصله مناسب بر روی قسمت‌های خیس لباس استفاده شود. البته می‌توان برای خشک کردن لباس عروس آن را بر روی یک سطح صاف و مسطح که دارای تهویه هوا هست نیز پهن کرد که برای تسریع فرآیند می‌توان از حوله‌های بزرگ نیز در زیر قسمت‌های خیس استفاده نمود.

✔️استفاده از کاور لباس قابل تنفس

زمانی که فرآیند شستشو و خشک کردن لباس عروس تمام شد باید لباس را در کاورهای لباس پارچه‌ای قرار دهید که امکان تهویه هوا در آن‌ها وجود دارد. از نگه داشتن لباس عروس در کیسه‌های پلاستیکی که غیر قابل تنفس هستند و با حفظ رطوبت سبب زرد شدن لباس می‌شوند خودداری کنید.

استفاده از کاور پارچه‌ای هم از کثیف شدن یا آسیب زن لباس عروس در اثر برخورد با سطوح خشن و تیز جلوگیری می‌کند و هم سبب می‌شود تا لباس در معرض جریان هوا قرار گیرد.

✔️نگهداری لباس در جعبه مهر و موم شده

اگر می‌خواهید لباس عروس خود را به مدت طولانی نگهداری کنید باید آن را در جعبه‌های نگهداری لباس مهر و موم شده قرار دهید. در این جعبه‌ها اکسیژن به شکل کامل خارج شده و نیتروژن جایگزین آن می‌شود که این امر از اکسید شدن و کهنگی و تغییر رنگ لباس جلوگیری می‌کند. توجه داشته باشید که لباس را از چوب آن خارج کنید تا یقه لباس تغییر شکل ندهد.

✔️قرار دادن لباس در محیط تاریک و خنک

پس از اتمام فرآیند شستن لباس عروس باید آن را در مکان مناسبی نگهداری کنید. محل نگهداری لباس عروس باید از نور مستقیم خورشید به دور بوده و در معرض گرمای زیاد نیز نباشد.

نگهداری لباس عروس

مقاله نکاتی برای انتخاب لباس عروسی غیر از رنگ سفید؟ ✅​👰​🎨​

تکنیک‌های نگهداری از لباس عروس

از دیگر نکاتی که می‌تواند در حفظ لباس عروس به شما کمک کند می‌توان موارد زیر را نام برد.

☑️​به هیچ عنوان برای تمیز کردن لباس عروس از مایع سفیدکننده که یک ماده شیمیایی خشن است استفاده نکنید؛ چرا که ممکن است به پارچه ظریف لباس عروس آسیب بزند.

☑️​برای دست زدن به لباس عروس حتما از دستکش‌های نخی سفید استفاده کنید.

☑️​جهت جلوگیری از چروک شدن لباس عروس بین چین‌های لباس از لایه‌های موسلین یا دستمال کاغذی استفاده کنید.

☑️​برای حفظ فرم آستین و نیم تنه لباس این قسمت‌ها را با دستمال کاغذی پر کنید.

☑️​پس از شستن و خشک کردن لباس عروس لباس را در موسلین سفید نشده و دستمال کاغذی‌های بدون اسید بپیچید.

☑️​در فرآیند نگهداری از لباس هرگز از دستمال کاغذی‌های رنگی استفاده نکنید.

☑️​برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به جعبه‌های مهر و موم شده می‌توانید از بسته‌های خشک‌کننده سیلیس برای کنترل رطوبت استفاده کنید.

☑️​جهت جلوگیری از ایجاد فشار و چین خوردگی دائمی لباس عروس قسمت‌های قابل جداسازی را از آن جدا کنید.

☑️​در صورت تمایل به آویزان کردن لباس در کمد حتما از آویز‌های مخصوص لباس عروس استفاده کنید.

حتما هر دو یا سه سال یک بار لباس را چک کنید تا از عدم وجود لکه یا چروک دائمی مطمئن شوید.


مقاله مدل‌های لباس عروسی برای مراسم‌های مختلف چگونه است؟ 👑​👰​💫​

شما از نگهداری لباس عروس چه می‌دانید؟

لباس عروس یادگاری از یکی از بهترین شب‌های زندگی هر فردی است. از این رو باید در حفظ و نگهداری از آن نهایت دقت به خرج داده شود. عروس خانم‌هایی که به جای اجاره لباس عروس تصمیم به خرید لباس عروس می‌گیرند پس از اتمام مراسم باید به شکل اصولی لباس را لکه‌زدایی کرده و آن را طبق شرایط ذکر شده در بالا نگهداری کنند.

در صورتی که خشکشویی متخصص در زمینه شستشوی لباس عروس در اختیار دارید بهتر است فرآیند لکه‌زدایی و شستشوی لباس را به این افراد سپرده و این کار را در اسرع وقت انجام دهید.

به نظر شما مهم‌ترین نکات کلیدی جهت نگهداری لباس عروس چیست؟ آیا شما اقدام به خرید و سپس نگه داشتن لباس عروس خود کرده‌اید؟ اگر اطلاعاتی دارید برای ما بنویسید.

Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا